Produkcja i transmisje TV

Praktycznie z każdego miejsca i w każdym czasie jesteśmy w stanie przeprowadzić transmisję telewizyjną dowolnego wydarzenia. W tym zakresie oferujemy trzy rozwiązania rozwiązania: transmisję wideo w internecie: sygnał HD dostarczamy do dowolnego konta np. na You Tubie, transmisję w naszych mediach: Telewizji Kalisz i faktykaliskie.pl lub formę łączoną: transmisję na kanale YT zamawiającego i równolegle w telewizji.

Dysponujemy zaawansowanym sprzętem telewizyjnym, kamerami HD i mobilnym studiem telewizyjnym, dzięki temu prowadzona przez nas transmisja jakością nie odbiega od standardów znanych z anten TVP czy TVN. Nasi widzowie i klienci przekonali się o tym wiele razy, oglądając transmisję np. z meczów piłki ręcznej czy wydarzeń kulturalno – społecznych.

Nasza ekipa z wieloletnim doświadczeniem w mediach ogólnopolskich zawsze zapewnia bezawaryjność i profesjonalną obsługę. Od ekip dużych stacji i ich ofert na naszą korzyść odróżnia nas cena i dostępność.

Zajmujemy się też produkcją programów telewizyjnych, widowisk, reportaży, materiałów promocyjnych, reklam. W naszym portfolio mamy produkcje na zlecenie dużych korporacji, małych, rodzinnych firm czy instytucji publicznych w całym kraju. Działamy nieszablonowo i zawsze oryginalnie. Każde zlecenie to nowe wyzwanie, które traktujemy jako możliwość do wykazania się umiejętnościami, wiedzą i kreatywnością. Pod galerią zdjęć prezentujemy kilka przykładów transmisji i produkcji telewizyjnych.

NASZE PORTFOLIO

Mazury Air Show - transmisja telewizyjna i internetowa oraz produkcja relacji telewizyjnych z jednej z większych imprez lotniczych w kraju w Giżycku na Mazurach

Narodowe Czytanie Balladyny -widowisko telewizyjne na żywo realizowane w wirtualnym studiu Reckeen na antenie Telewizji Kalisz i w internecie

Międzynarodowy Festiwal Pianistów Jazzowych w Kaliszu - wielokrotnie przeprowadzaliśmy transmisję i produkowaliśmy relację z tej imprezy o znaczeniu międzynarodowym

Widowiska sportowe na żywo- to nasza specjalność.  Na antenie Telewizji Kalisz i w internecie wiele razy pokazywaliśmy na żywo rozgrywki z hal sportowych piłki ręcznej czy boisk piłkarskich. Współpracujemy z klubem Energa MKS Kalisz i KKS Kalisz, również przy produkcji programów telewizyjnych o piłce ręcznej i nożnej.

Programy sponsorowane - oprócz produkcji wiadomości czy programów publicystycznych zajmujemy się też tworzeniem programów dla naszych reklamodawców. ​

Teledyski i programy muzyczne -  jesteśmy otwarci na współpracę z artystami, zespołami muzycznymi czy grupami kabaretowymi. Wielu z nich szersza publika poznała właśnie dzięki współpracy z nami np. przy produkcji takich programów jak Kalisz. I wszystko gra​

Eksperymenty społeczne - naszych kamer i umiejętności używamy nie tylko, by pokazać wydarzenie, promować usługę czy produkt.  Dzięki nim próbujemy poznać lepiej nas samych, ludzi dookoła, to jak reagują na nietypowe zdarzenia czy sytuacje.